fredag 23 september 2011

Mobilvirus

Virus i mobiltelefonen är något som kommer att bli ett riktigt hot de kommande åren. Ett flertal virus existerar redan idag som kan drabba mobiltelefoner. Dock har vi varit ganska beskonande från detta. En anledning till det är att mobiltelefonerna ofta innehåller ganska minimala operatvsystem som är relativt säkra. Den senaste tiden har marknaden för smarta mobiltelefoner ökat och idag innehåller mobiltelefonerna mer avancerade operativsystem som tex. Android.

Skydda dig mot Mobilvirus
Det som man ska tänka på är att inte installera okända applikationer på sin mobiltelefon. Man ska också vara observant så att man inte ringer upp okända telefonnummer. Detta kan i sin tur vara kopplat till någon form av betaltjänst. Du kommer först att upptäcka att pengar dragits från dig när du får din faktura eller kollar ditt saldo på mobiltelefonen. Detta gäller även SMS, då dessa också kan vara kopplade till betaltjänster.

SMS-mask Sexy View
Denna mask har smarta mobiltelefoner som sitt mål. Masken utnyttjar adressboken i telefonen för att tipsa dina kontakter om en webbsida. På webbsidan förväntas du att finna en bild, men istället finns ett program som kräver att få installeras. Programmet är skadlig kod som tillåter att masken sprider sig vidare. Sexy view är den första SMS-masken någonsin. Källa: F-secure.

Inga kommentarer: